Sobota | 15.12.2018 | 07:34

Dodatna oprema bazenov

Poleg nakupa nujnih čistilnih naprav, lastniki njihove bazene opremijo z različnimi napravami in orodji. Gre tako za estetsko, zabavno in povsem funkcionalno opremo. Izbira ne pozna meja, na slovenskem trgu pa je moč dobiti praktično vse.

Masažni sistemi
Črpalke ustvarjajo močne curke vode in zraka, ki masirajo kopalčevo telo. Masažni sistemi omogočajo masažo z zrakom, vodo ali kombinacijo obeh. Ponudba je zelo velika, tako da lahko za vsak bazen izdelamo poseben masažni sistem z različnim številom šob. Po navadi pa jih vgradimo v stene nad klopmi ali na vgrajene stopnice.

Ustvarjanje protitoka
Gre za naprave, ki omogočajo plavanje v zelo majhnih bazenih, vendar jih je možno vgraditi v vse vrste bazenov. Protitok tako rekreativcem omogoča plavanje doma, z boljšimi napravami pa je mogoče upravljati tako moč kot tudi smer protitoka.

Grelci
Tudi za gretje vseh vrst bazenov je ponudba zelo pestra. Največ sistemov vodo greje z izmenjevalcem toplote, ki delujejo s pomočjo tople vode iz domače kotlovnice. Najti je moč tudi grelce na sončno energijo, električne grelce ter posebne plinske grelce. Seveda pa je način gretja vode odvisen od zahtev lastnikov in obstoječe opreme v bližnjem objektu.

Osvetlitev
Veliko je bazenov, ki so osvetljeni s podvodnimi reflektorji, nočno plavanje v osvetljenem bazenu pa pričara še posebne romantične občutke. V bazene se po navadi vgradijo posebne niše za reflektorje, z močjo okoli 300 wattov, možni pa so tudi posebni barvni filtri, ki povečajo svetlobne efekte. V bazenih nepravilnih oblik je mogoče vgraditi tudi reflektorje manjših moči.
Zadnji krik tehnologije so posebna optična vlakna, ki omogočajo paleto eksotičnih barv, spektre pa je mogoče spreminjati.

Tobogani
Bazeni so že tako raj za otroke, ki ga popestrimo prav s tobogani. Skoraj vsi tobogani imajo tudi napeljavo za vodo iz vodovoda ali neposredno iz bazena.

Gejzirji
Namestimo jih na dno bazena od koder bruhajo veliko vode in zraka. Te bazene je moč brez težav vgraditi v liner in betonske bazene.

Podvodni zvočniki
Gre za vodoodporne zvočne sisteme, ki le še dopolnjujejo dobro počutje in popestrijo zabave. Vgradimo jih lahko tudi v bazene s slano in močno klorirano vodo. Še posebej pridejo do izraza, če je ozvočena tudi okolica bazena.

Lestve
Lestve olajšajo vstop in izstop iz bazena, po navadi pa so izdelane iz kovine, na prečkah pa je pritrjen protizdrsni material. Lestev je veliko, treba je le izbrati glede na potrebe in vrste bazenov.

Skakalne deske
Pred montažo je treba poleg samega stanja upoštevati tudi globino vode, saj lahko drugače pride do hudih poškodb.

Bazenska pokrivala
Bazene moramo pokriti oziroma zaščititi zaradi več vzrokov – izhlapevanje, hlajenje vode ponoči ali ob slabem vremenu, zaščita pred umazanijo in drugo. najlažje to storimo z zložljivimi pokrivali. Navadna in termozaščita je po navadi nameščena na poseben navijalni sistem, prevleko pa po potrebi izvlečemo, po uporabi pa navijemo nazaj.

E-NOVOSTI

Želite prijemati novosti v vaš e-nabiralnik?NAPOVEDNIK

Varnost pred dopusti

  • o varnostnih sistemih
  • protivlomna okna in vrata
  • alarmne naprave 
Oglaševanje
Oglaševanje