Sobota | 15.12.2018 | 07:23

Izolacija poševnih streh

izolacija Tervol

izolacija Tervol

Strehe morajo biti dobro toplotno izolirane. Pa ne le, če si podstrešje predelamo v bivalni prostor. Dobra izolacija v zimskih mesecih prepreči odvajanje toplote, v poletnih mesecih pa pretirano segrevanje stavbe, saj je lahko poleti pod streho tudi več kot 70 stopinj Celzija. To seveda zelo vpliva na kakovost bivanja tudi v nižjih prostorih, v zimskih mesecih pa dodatno obremeni družinski proračun.

Kakorkoli, kratek pregled ne bo odveč. Ko smo streho prekrili, je treba pod kritino namestiti ustrezno prezračevanje oziroma zračni kanal in namestiti sekundarno parapropustno in vodoodbojno kritino. Nato se med špirovce namesti izolacijski material, ki ga naročnik oziroma lastnik izbere med slovensko ponudbo. Pod izolacijo se namesti parna zapora ali ovira, ki preprečuje kondenzacijo vodne pare znotraj sistema, hkrati pa deluje kot zračna zapora in nudi popolno zrakotesnost sistema z notranje oziroma spodnje strani. Čez njo pride (dekorativna) zaključna obloga.

Za izolacijo streh se uporabljajo različni materiali, najpogostejša izbira pa so plošče iz mineralne volne, plošče iz penjenih materialov, kot so polistiren in poliuretan in penjeno steklo. Včasih so uporabljali precej plute, danes je tega materiala veliko manj. Pomembno je, da so materiali zaščiteni pred mehanskimi poškodbami in navlaževanjem.

Vsekakor pa se je treba pred samo izvedbo posvetovati z izkušenim strokovnjakom. V Sloveniji je veliko proizvajalcev in prodajalcev ustreznih materialov ter povsem kakovostnih izvajalcev tovrstnih del.

E-NOVOSTI

Želite prijemati novosti v vaš e-nabiralnik?NAPOVEDNIK

Varnost pred dopusti

  • o varnostnih sistemih
  • protivlomna okna in vrata
  • alarmne naprave 
Oglaševanje
Oglaševanje