Četrtek | 28.03.2024 | 20:29

ZADNJE NOVICE

Bazeni niso neuresničljive sanje

Gradnja in vzdrževanje bazenov ni več tako zapletena in draga, kot je to bilo še pred leti. Zato si je vse več lastnikov hiš že zagotovilo možnost uživanja na lastnem vrtu predvsem v poletnih mesecih.

več o tem

Vzdrževanje in čiščenje bazenov

Danes je tudi vzdrževanje bazenov relativno preprosto in relativno hitro. Pa vendar brez truda ne bo šlo, čeprav je na trgu množica avtomatskih sistemov. Tako za nadzor vode ne bomo porabili več kot nekaj deset minut na teden. Malce dlje se bomo zamudili pri tedenskem ročnem ali avtomatskem sesanju. Dobro je, da od izvajalca bazenske tehnike zahtevamo navodila kako naj vzdržujemo vodo.

več o tem

Dodatna oprema bazenov

Poleg nakupa nujnih čistilnih naprav, lastniki njihove bazene opremijo z različnimi napravami in orodji. Gre tako za estetsko, zabavno in povsem funkcionalno opremo. Izbira ne pozna meja, na slovenskem trgu pa je moč dobiti praktično vse.

več o tem

NOVO - Dom.Si21

Spletne strani Dom.Si21 so novost portala Nepremičnine Si21 in so namenjene vsem, ki želijo visoko kakovost bivanja in preživljanja prostega ter delovnega časa v urejenem domačem okolju.

več o tem

PREJŠNJA ŠTEVILKA

Vrste streh

Streha mora biti kakovostna, ustrezati vsem okoljskim standardom in estetskim značilnostim območja, kjer stoji stavba, izbira kritine pa je odvisna tudi od naklona. V Sloveniji imajo najbolj strme strehe tudi več kot 60-stopinj. Vendar morajo biti lastniki hiš s položnimi strehami pozorni na zamakanje in paziti, da se elementi dobro prekrivajo. Voda lahko namreč med stiki zastane in do poplave na podstrešju ni daleč. Vsekakor pa je treba pred izbiro vprašati mnenje prodajalca in strovnjaka. 

več o tem

izolacija Tervol

Izolacija poševnih streh

Strehe morajo biti dobro toplotno izolirane. Pa ne le, če si podstrešje predelamo v bivalni prostor. Dobra izolacija v zimskih mesecih prepreči odvajanje toplote, v poletnih mesecih pa pretirano segrevanje stavbe, saj je lahko poleti pod streho tudi več kot 70 stopinj Celzija. To seveda zelo vpliva na kakovost bivanja tudi v nižjih prostorih, v zimskih mesecih pa dodatno obremeni družinski proračun.

več o tem

Prijetno bivanje pod streho

Z mansardami lahko zelo ekonomično pridobivamo nove prostore, obenem pa povečamo vrednost nepremičnine. Na podstrehi si lahko uredimo celo stanovanje ali pa ga le razširimo. Možnosti je precej, še posebej v starih visokih podstrehah pa lahko naredimo mansardo v nadstropjih – galerijah.

Predvsem pa je treba paziti na dve stvari. Dnevne osvetlitve in izolacija mansard so zelo specifične. Zato mogoče nekaj najbolj osnovnih dejstev.

več o tem

Ureditev podstrešnega stanovanja

V današnjem času ko postaja stanovanjski prostor vse dražji, je izkoriščanje podstrešij ena najhitrejših in najcenejših možnosti ureditve lastnega doma. Čeprav imajo podstrehe nekaj slabih lastnosti in jih je (zaradi neobičajnih oblik) nekoliko težje opremiti, pa je bivanje neposredno pod streho vsekakor prijetno

več o tem

Dobro je vedeti - Nakup podstrešnega stanovanja

VPRAŠANJE:
Zanimam se za nakup podstrešnega stanovanja v novozgrajenem bloku. Stanovanje je bilo v gradbeni dokumentaciji navedeno kot podstrešje, vendar ga je investitor prodal kot stanovanje - pridobili so lokacijsko informacijo, da se ga lahko uporablja za stanovanjske namene. Zanimata me dve stvari - ali je potrebno plačati še kakšne komunalne prispevke in ali je to skupna lastnina - torej lastnina vseh stanovalcev v bloku. Je takšno stanovanje smiselno kupiti?

več o tem

E-NOVOSTI

Želite prijemati novosti v vaš e-nabiralnik?



NAPOVEDNIK

Varnost pred dopusti

  • o varnostnih sistemih
  • protivlomna okna in vrata
  • alarmne naprave 
Oglaševanje
Oglaševanje